Le Prix du Jardin transposable voor de Patchwork Garden

Op 21 juni is aan de Patchwork Garden ‘Le prix du Jardin transposable’ toegekend. De prijs voor de tuin die het beste te vertalen is naar een particuliere tuin. We zijn erg blij met deze waardering en danken de jury en het Domaine Chaumont-sur-Loire.

Festival International des Jardins 2023, Chaumont-sur-Loire

We zijn vereerd dat ons ontwerp The Patchwork Garden onderdeel is van het internationale tuinenfestival in Chaumont-sur-Loire. Het ontwerp is ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met Lau Heemskerk, kweker en tuinontwerper. Het thema dit jaar is ‘resilient garden’.

Door klimaatveranderingen wordt zowel de natuur als de mens bedreigd. De Patchwork Garden is een tuin waar je de schoonheid van planten kunt ervaren. Tegelijkertijd is de tuin zelfvoorzienend want alle planten hebben eetbare onderdelen. De tuin biedt een plek waar je zowel fysiek als mentaal voor jezelf kunt zorgen. Lees meer: Festival International des Jardins 2023 

The Patchwork Garden ontwerp

Het ontwerp van de Patchwork Garden is een ritme geinspireerd op een vlak landschap. De lange stroken bestaan uit rechthoekige vlakken. In elk gekleurd vlak staat een eetbare plantensoort. Aan de zijkanten van dit grid staan heesters, eenjarigen en bodembedekkers. Elk seizoen bloeien er planten zoals voorjaarsbollen, vaste planten en eenjarigen.

Tuin voor Puzzelstuk, voorjaar 2023

Puzzelstuk is een woonzorgcomplex voor jongvolwassenen. Het gebouw wordt in april 2023 geopend. Rondom Puzzelstuk ligt een grote, omheinde tuin, waar ik het ontwerp voor heb gemaakt. Afgelopen weken is de aanleg gestart. Met veel vrijwilligers zijn de bomen, klimplanten en heesters geplant. Binnenkort de vaste planten. Wordt vervolgd!

De Borders, grondsoorten, voorjaar 2021

Een groep van 12 leerlingen wilde graag meewerken aan het opnieuw aanplanten van de 5 borders die om de school heen liggen. Hier leren ze verschillende grondsoorten herkennen.

Oogst in de Wiebeltuinen, september 2021

De oogst van de Wiebeltuinen in Elst in de Betuwe wordt gedoneerd aan de voedselbank.

EEN FRUITIG IDEE heet dit mooie initiatief van Reinoud Post. Ook andere boomgaarden in de regio staan ter beschikking.

Vrijwilligers voor de pluk kunnen zich nog aanmelden: postbart@telfort.nl

De Borders

De afgelopen maanden heb ik samen met docent Mayke de Groot en de leerlingen van basisschool de Brug in Leiden vijf borders rondom de school vernieuwd. Het is een participatieproject waarbij de kinderen vanaf het begin tot de oplevering meewerken.

Oogst! Oktober 2020

Op 16 oktober hebben Theo Houthoff, hoofd tuinen van de Hortus, en ik zelf de pompoen geoogst. Hij woog zo’n 8 kilo. Hortuskok Simon heeft hier heerlijke Cinderellasoep van gemaakt. Een filmpje van de oogst is te zien op Instagram.

Lucas van Leyden Fonds, juni 2020

De website van het Lucas van Leyden Fonds is online! Het verheugt me dat ik als lid van het Stadscuratorium mee mag denken over kunstprojecten in de openbare ruimte van Leiden. Naast het ondersteunen van aanvragen uit de stad, organiseert het fonds de Lucas Art Award en heeft het een aanjaagfunctie om nieuwe projecten te initiëren.

Lucas van Leyden Fonds

Hovenier en tuinontwerper, juli 2019

Na drie jaar plantenstudie, bodemkunde, snoeien, wroeten in de aarde, tuinontwerpen, beplantingsplannen en ook nog af en toe een straatje leggen, ben ik officieel hovenier en tuinontwerper! Ik wilde iets meer weten over planten en het mondde uit in een opleiding waar ik veel extra kennis heb opgedaan. Ter verdieping en verbreding van mijn kunst- en tuinontwerpen!

Scroll naar boven